cover-image

Η εκδήλωση της Re-Battery στο Business Stage της Attica Green Expo

 

Στα πλαίσια της Attica Green Expo, η Re-Battery διοργάνωσε στις 31 Μαΐου 2024 εκδήλωση με θέμα: «Εναρμόνιση διαγωνισμών και συμβάσεων προμηθειών ΟΤΑ σύμφωνα με τη νομοθεσία για την εναλλακτική διαχείριση ηλεκτρικών οχημάτων».

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των Δημοτικών Αρχών και των αρμόδιων υπηρεσιών των ΟΤΑ για τους όρους που πρέπει να περιλαμβάνονται στις προκηρύξεις και στις συμβάσεις που αφορούν στην προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων με ενσωματωμένη μπαταρία ιόντων λιθίου. Ένα σημείο επίσης που επισημάνθηκε από τους συμμετέχοντες στην συζήτηση είναι οι προϋποθέσεις που πρέπει να προβλέπονται στο πλαίσιο των συμβάσεων, προκειμένου να εξασφαλίζεται η ορθή και ασφαλής συντήρηση (συνεργεία υψηλής τάσης) των ηλεκτρικών οχημάτων που προμηθεύονται.

Στην συζήτηση συμμετείχαν ο κ. Ψυρρής, Γενικός Διευθυντής του ΕΟΑΝ, στελέχη του ΕΟΑΝ που επιβλέπουν την λειτουργία της Re-Battery, εκπρόσωποι των Δήμων και σαφώς εκπρόσωποι υπόχρεων εισαγωγέων οχημάτων μέλη της Re-Battery. Την εκδήλωση παρακολούθησαν διαδικτυακά 52 εκπρόσωποι Δήμων μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας ζωντανής αναμετάδοσης, έπειτα από σχετική πρόσκληση της Re-Battery προς όλους τους Δήμους της χώρας.

Η κα Ζιώγου και ο κ. Μπλέτσας, Γεν. Διευθύντρια και Επιστημονικός Συνεργάτης αντίστοιχα της Re-Battery, παρουσίασαν τα σημεία που πρέπει να εστιάσουν τα Τμήματα Προμηθειών των Δήμων και ανέδειξαν τις ιδιαιτερότητες στην διαχείριση του αποβλήτου συσσωρευτών ιόντων λιθίου.

Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η κα Σ. Χούμα, εκπρόσωπος της ReDePlan AE - Τεχνικός Σύμβουλος της Re-Battery.

 

Share
espa
top